Važno je šta jedemo. Kada je hrana u pitanju, nikada ne sme biti kompromisa. U vezi s hranom moramo biti zahtevni potrošači koji biraju svesno i traže kvalitet.

Danas su police prodavnica preplavljene ponudom specijaliteta iz praktično celog sveta. Kao što je veliki izbor, tako je – a to smo na svojoj koži sigurno osetili svi – velik i raspon kvaliteta. Iako ste najčešće zadovoljni kupovinom, sigurno ste nailazili na proizvode toliko upitnog kvaliteta da ste se pokajali za svaki dinar koji ste za njih dali.

Hrana, njen kvalitet i bezbednost su na top-listi prioriteta Evropske unije. U EU važe najstroži bezbednosni standardi za proizvodnju i marketing hrane na svetu. Iako i kod evropskih potrošača cena često prevagne, u pogledu kvaliteta i bezbednosti hrane zahtevna je kako opšta tako i stručna javnost. Takođe, to evropske institucije i države obavezuje da za prehrambene proizvode nema prečica.

Evropskim proizvodima potrošači mogu da veruju. Proizvodnja i prodaja hrane je pod preciznom lupom sve od njive do viljuške. I pošto je potrošač kralj, proizvođači namirnica, pored već i tako strogih zakonskih zahteva, često ispunjavaju i dodatne, koji osiguravaju bezbedne i kvalitetne prehrambene proizvode, što potvrđuju različiti sertifikati kvaliteta koje nose evropski proizvodi.