O PROJEKTU

UŽIVAJ u originalnom evropskom kvalitetu iz Slovenije!

Informativno-promotivni projekat „Originalni EU kvalitet“ predstavlja deo evropskih kampanja za promociju evropske poljoprivrede koje se odvijaju pod zajedničkim sloganom Enjoy, it’s from Europe. Nakon što je GIZ Mesne industrije Slovenije  između 2017- 2020 godine na srpskom tržištu pod istim imenom realizivao projekat promocije kvalitetnih proizvoda od svinjskog mesa,  Evropska unija u 2019. godini je odobrila, da se promotivne i informativne aktivnosti produže za još 3 godine – od 2020. do 2022.

Projekat sufinansira Evropska unija, a njegov cilj je promocija evropskog kvaliteta, s naglaskom na kvalitetne evropske proizvode od svinjskog mesa i evropske šeme kvaliteta, a posebno šemu Zaštićena geografska oznaka, koju nose i dva odlična proizvoda iz Slovenije – kranjska kobasica i kraški pršut. Cilj kampanje je i dalje usmeren na povećanje svesti o prednostima kvalitetnih evropskih poljoprivrednih proizvoda, prepoznatljivosti evropskih šema kvaliteta (značenja i oznaka) kod potrošača, u stručnoj i ostalim javnostima, kao i na poboljšanje percepcije i odnosa (a posledično i poverenja) srpskih potrošača prema kvalitetnim evropskim poljoprivrednim proizvodima i proizvodima s EU simbolima kvaliteta.

Za projekat, koji i dalje nosi slogan OK- originalni EU kvalitet iz Slovenije, će 80% sredstava obezbediti Evropska unija. Brojne aktivnosti, među njima brojne degustacije u većim tržnim centrima i 3 festivala evropskog kvaliteta, upoznavaće srpske potrošače sa strogim evropskim standardima, koji obezbeđuju kvalitetne, bezbedne i proverene proizvode, pokušavajući da ih ubede da su evropski proizvodi ozbiljan i pravi izbor.

GIZ Mesne industrije Slovenije

Ekonomsko interesno udruženje mesne industrije Slovenije (GIZ Mesne industrije Slovenije) je nezavisna i samostalna pravna osoba, ustanovljena na inicijativu slovenačkih mesnoprerađivačkih preduzeća. Danas broji 18 kompanija, čija je aktivnost klanje, proizvodnja, prerada i prodaja mesa. Članovi Privrednog interesnog društva mesne industrije Slovenije u segmentu crvenog mesa predstavljaju 90% udela slovenačke mesnoprerađivačke industrije, dok u segmentu belog mesa zauzimaju 100% udeo.

Osnovna aktivnost Ekonomskog interesnog udruženja mesne industrije Slovenije je zastupanje interesa svojih članova, kao i priređivanje promotivnih događaja. Od 2003. godine do danas, vrlo ažurno organizuje brojne promotivne projekte kvalitetnog, bezbednog i sledljivog mesa i mesnih proizvoda slovenačkog i evropskog porekla na nacionalnom tržištu i na tržištu trećih zemalja.

Nosilac projekta:

GIZ Mesne industrije Slovenije
Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana – Slovenija
E: giz.mi@siol.net
T: +386 (0)1 565 92 45

www.giz-mi.si

Izvođač projekta:

DialogCo,  d.o.o.
Proletarska 2, 1000 Ljubljana – Slovenija
E: dialog@dialogco.eu
T: +386 (0)1 230 75 00

www.dialogco.eu

Kontakt: