Ako ni sa čim drugim ono sa odličnim mezetom nikada nećete pogrešiti kada vam gosti dolaze u kuću. Iako je reč o nečemu tako standardnom, sa mezetom – uz malo kreativnosti, naravno – uvek iznova možete da ponudite nešto novo i inspirativno.  Čak i kada su gosti uvek isti!

Meze može biti ovakvo ili onakvo, raskošno, šareno, samo s mesom ili u kombinaciji sa sirom, čak i sa svežim povrćem, sušenim voćem, orašastim plodovima… Mogućnosti su beskrajne.  Ali ne zaboravite najvažnije! Suština mezeta jesu bez svake sumnje kvalitetne mesne prerađevine. Pažljivo birajte i ne gledajte samo na cenu. Odlučite se za kvalitet u koji imate poverenje i za odličan ukus koji se bazira na dugogodišnjoj tradiciji i prefinjenom osećaju za gurmanske užitke. Evropski mesni specijaliteti iz Slovenije obezbeđuju vam sve to i još više!

Proizvedeni su od kvalitetnih sastojaka i ne sadrže gluten, soju ni jaja, zbog čega ih mirne savesti možete poslužiti i najzahtevnijim gostima. Ne samo zato što nikada ne znate da li je neko od njih alergičan već i zato što će se oduševiti odličnim ukusom i privlačnim izgledom, a vi ćete biti sigurni da ste svoje goste počastili odabranim, zaista kvalitetnim proizvodima!

Kako pripremiti meze koje će goste ostaviti bez teksta

  • Upotrebite drvene daske starinskog izgleda i nepravilnih oblika koje su sada definitivno IN! Sličan efekat imaće i tanjir od kamena u tamnim bojama.
  • Odaberite najviše tri-četiri različita proizvoda od mesa! Kraški pršut, suve salame, kvalitetnu šunku… Tanko ih narežite i rasporedite svaki posebno.
  • Kombinujte sa svežim povrćem i orašastim plodovima, suvim ili čak i svežim voćem (nar, grožđe)! Ali nemojte preterivati! Ne zaboravite: manje je više!
  • Sir! Ako ima odgovarajuću strukturu, za prirodniji izgled možete jednostavno da ga izlomite.
  • Hleb možete da dodate na dasku. Ako ga vešto iscepkate a ne isečete, izgledaće još autentičnije.
  • Poslužite sa samopouzdanjem vrhunskog domaćina!