Prvi OK festival evropskog kvaliteta uspešno je za nama. Te lepe sunčane subote oduševio je brojne posetioce Kalenić pijace u Beogradu, koji su u odličnoj atmosferi sa radošću besplatno probali mnoge različite evropske mesne specijalitete iz Slovenije.

Na festivalu, čiji je cilj bio predstavljanje kvalitetnih mesnih delikatesa iz Slovenije i isticanje evropskog kvaliteta, koji potrošačima obezbeđuje kvalitetne i sigurne namirnice, dva najveća slovenačka proizvođača, takođe prisutna i na srpskom tržištu, predstavila su svoje proizvode i ponudila ih na degustaciju. Odziv posetilaca je bio zaista velik, a takvo je bilo i njihovo oduševljenje ponudom. Tog subotnjeg prepodneva, na događaju koji su pored degustacija obogatile i autentična slovenačka muzika i lepe nagradne igre, posetioce smo počastili sa više od 200 kg kranjske kobasice i dodatnih 50 kg drugih delikatesa, od kraškog pršuta do suvih i peglanih salama i kvalitetnih šunki. Ukupno smo podelili više od 3.500 porcija i tako zaista velikom broju posetilaca omogućili da se uživo upoznaju sa evropskim kvalitetom.

Festival je trajao od 9 do 15 sati, pored štandova proizvođača na kojima je bilo moguće i kupiti odlične delikatese po posebnim festivalskim cenama, a za posebno oduševljenje među posetiocima pobrinuo se i kuvar, koji je evropske mesne delikatese, s naglaskom na kranjskoj kobasici, pripremao i nudio u različitim ukusnim kombinacijama. Mnogo oduševljenja i radosti doneli su i lepi nagradni paketi, koje smo putem izvlačenja podelili posetiocima. Šest srećnih dobitnika je tako kući otišlo s bogatom korpom odličnih evropskih mesnih delikatesa iz Slovenije. I uz obećanje da će nam se pridružiti sledeće godine kada budemo ponovili OK festivalsku priču!