Stigli smo do kraja 3-godišnjeg projekta promocije kvalitetnih evropskih proizvoda kojim smo vas od januara 2020. godine upoznavali sa temeljima, prednostima i garancijama evropskog kvaliteta prehrambenih proizvoda.

Projekat koji sufinansira Evropska komisija u poslednje tri godine je srpskim potrošačima doneo brojne zanimljive sadržaje i događaje, kao i znanja i prioritete prilikom kupovine hrane. Ubeđeni smo da smo veliki broj potrošača ubedili u značaj kontrolisanog kvaliteta prehrambenih proizvoda, pri čemu je isti zbog strogih standarda u Evropskoj uniji jedna od značajnih prednosti hrane koja dolazi iz Evropske unije. Ali ne samo zbog kvaliteta već i zbog poštovanja tradicije, posvećenosti dobrobiti životinja i pravima potrošača kao i zbog sve većeg isticanja ekoloških aspekata proizvodnje, evropski proizvodi su odličan izbor.

U to su potrošači u Srbiji mogli da se uvere i uživo. U poslednje tri godine smo im kvalitetne evropske proizvode iz Slovenije predstavljali na više od 2000 degustacija na prodajnim mestima širom Srbije, organizovali smo čak 4 festivala evropskog kvaliteta u Beogradu i Novom Sadu i predstavili se na Novosadskom sajmu poljoprivrede. O važnim aspektima kvaliteta hrane smo ih upoznavali i obaveštavali preko naše internet stranice, Facebook i Instagram profila, kao i promotivnim informativnim člancima, objavljenim u različitim časopisima. Organizovali smo i zapaženu stručnu radionicu odn. savetovanje o važnosti izbora kvalitetne, od strane nezavisnih institucija kontrolisane hrane, kao i o značaju i prilikama evropskih šema kvaliteta ne samo za evropske proizvode, već i za tradicionalne srpske proizvode.

Drago nam je što smo im kroz ove važne sadržaje približili i kvalitetne i ukusne slovenačke proizvode od mesa koji su odlično prihvaćeni i na svim događajima oduševljavali inače zahtevne srpske potrošače. I poznata kranjska kobasica i prestižni kraški pršut, koji se ponose evropskom oznakom kvaliteta. Nadamo se da je uz odličan ukus ostala u sećanju velikog broja ljudi, budući da je jedna od najpouzdanijih garancija za uvek odličnu kupovinu.