Uprkos teškom vremenu tokom korone ubrzano se približavamo uspešnom završetku druge godine informativno-promotivnog projekta Originalni evropski kvalitet, pomoću kojeg srpske potrošače još od januara 2020. upoznajemo sa prednostima kvalitetnih evropskih mesnih proizvoda iz Slovenije.

Protekla godina je bila zaista raznolika. Pored komuniciranja tokom cele godine preko onlajn mreža, oglašavanja na radiju, u štampanim medijima i, naravno, onlajn, posebno smo ponosni na 1. OK festival evropskog kvaliteta koji smo uspeli da organizujemo u Beogradu početkom juna. Festival, koji se 12. juna odvio na Kalenić pijaci, oduševio je brojne posetioce koji su mogli besplatno da probaju odlične evropske mesne specijalitete, oprobaju sreću u bogatoj nagradnoj igri i uživaju u domaćoj slovenačkoj atmosferi usred Beograda. Zato ne treba da čudi što smo dobili brojna pitanja da li ćemo ponoviti festival. Veoma smo radosni što to možemo i da potvrdimo, pošto ćemo i naredne godine prirediti OK festival – mesto i vreme za sada će ostati tajna.

Jesen je raznovrsnija od proleća, jer je posetiocima Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu predstavljen projekat Originalni evropski kvalitet sa samostalnim izložbenim prostorom. Atraktivan štand ponudio je bogate degustacije i informacije o zaštićenim i drugim kvalitetnim mesnim proizvodima, proizvedenim prema strogim evropskim standardima. Iako je sajam bio nešto slabije posećen nego inače, na OK izložbenom prostoru nije nedostajalo posetilaca, koji su bili oduševljeni gostoprimstvom i odličnom ponudom. Sajamsko vreme iskoristili smo i za pripremu velike stručne konferencije na kojoj su evropski i domaći posetioci učesnicima – njih čak 100 – predstavili prednosti evropskog kvaliteta.

Jesen smo završili posetom srpskih novinara u Sloveniji, koja ja bila veliki uspeh. Ugostili smo ih čak 25 tokom 3 dana, poveli ih u obilazak slovenačkih pogona za preradu mesa, predstavili im zaštićene proizvode i procese kao i prednosti zaštite na evropskom nivou. Poseta je lepo odjeknula i u srpskim medijima, jer je objavljeno više od 40 priloga.

Pa ipak, nabrajanje aktivnosti u drugoj godini još nije iscrpljeno: do početka decembra uspeli smo da održimo čak 620 degustacija u tržnim centrima širom Slovenije, koji su danas dobro prepoznatljivi među kupcima, a takođe i veoma popularni. Sa još 30 degustacija obradovaćemo ih u prazničnom decembru i ponuditi im odličnu ideju za kupovinu ukusnih i kvalitetnih novogodišnjih poklona za svoje najmilije i prijatelje. I tako ćemo zaista završiti svoje aktivnosti za 2021. godinu. Naravno, već se vredno pripremamo za 2022! Pratite nas kako ne biste propustili nešto važno!